Zdravím , jaro je tady - mrzne a mrzne. Česnek co je venku , tak na koncích zčervenal a asi také čučí – co se děje. Zaujal mě článek ,, Odhlávkování česneku“ trochu jsem se v něm ztrácel, ale snad jsem to pochopil dobře. Pokud má někdo ještě podobné zkušenosti napište, protože získané pacibulky a větší cibule bych bral. Pacibulky mi vydrží nejdéle a používám je do jídel i v době, kdy již cibule česneku nemám. Mé zkušenosti jsou zatím jiné, ale možná dělám něco špatně. Česnek hlávkuji co nejdříve, neb jsem se zde dozvěděl, že by mohlo dojít k nárustu cibulí. Zdá se mi, že asi trochu ano. Pokud chci pacibulky, tak stvoly musím nechat. V sezoně 2011-2012 jsem sadil deset odrůd česneku a po špatné zimě se rozhodl nechat si i pacibulky na cca 20 cibulích u každé odrůdy. Ostatní včas odhlávkoval. Po narovnání stvolu u odrůdy jsem vždy zbytek sklidil a dal sušit. Česnek s hlávkami cca po 14 ti dnech-při praskání hlávek, také sklidil. Tyto cibule byli o něco menší - zavřené , ale u všech sušením došlo k otevření. Ostatní dříve sklizené dobré. Je fakt, že to nebyl zrovna rok na porovnávání, ale pokud bych se naučil pěstovat větší cibule a zároveň pacibulky, bylo by to fajn. Panu Mitiskovi věřím , ale nevím jak toho stavu dosáhnout, pacibulky mi vždy nějakou sílu odčerpají. V jiném místě to třeba funguje, ale u nás asi ne. Česneku zdar PetrS.