Dobrý den, přestože jsem vyzkoušel snad všechny druhy sušení česneku po sklizni, mám zkušenost, že v lednu začíná až 10% sklizně trpět plísní, stroužky se nedají konzumovat. V rádiu jsem slyšel, že čínský česnek je proti plísni ošetřen chemickým přípravkem, který je neškodný pro konzumaci. Na webových stránkách o manganistanu draselném - hypermanganu jsem se dočetl, že tmavě fialový roztok hypermanganu se používá kromě aplikace na plísně na chodidlech též na likvidaci plísní na cibulovinách a to vymácháním cibulovin v roztoku. Můj dotaz : máte pane Kozák zkušenosti s chemickým ošetřením česneku po sklizni, pokud ano, jak se provádí. Před sušením nebo po usušení, jakou koncentrací přípravku. Hypermangan by měl být absolutně zdravotně nezávadný. Pokud nemáte zkušenosti, jistě jste slyšel, jak to eventuálně dělají jiní. Děkuji za odpověď.