Dobrý podvečer,
můj dotaz bude možná působit lehce přihlouple, ale přece bych jej rád položil a snad se i dočkal odpovědi. Před 2 týdny jsem si zakoupil na trzích česnek, který byl čerstvě vytažen a bylo třeba jej nechat ještě nějaký týden "sušit", ale 1 hlavičku jsem si ponechal v míse ve špajzu a po 2 týdnech jsem si jej dal na topinky, jaký však byl můj údiv, neboť česnek na nich doslova zezelenal a měl barvu ne nepodobnou té, kterou známe u plísně (přestože česnek byl na povrchu docela normální a nevykazoval známky zkaženosti). Chtěl bych se tedy zeptat, čím to mohlo být způsobeno, zda třeba nějakou vyšší teplotou opečeného chleba nebo prostě pouze tím, že byl česnek ještě čerstvý a nevyzrálý (doufám, že varianta - z důvodů plísní, to snad nebude)? Předem děkuji za vyřešení a objasnění tohoto, pro mě dosud nezvyklého, úkazu :).