Dobrý den pane Kozáku,
Níže v diskusi zmiňujete sklízet česnek zasažený rzí, když jsou suknice na cibuli kožovité nikoli dužnaté. Přiznám se, že nevím jak toto rozpoznat-poradíte mi?. Nerad bych ho sklízel předčasně, ale obávám se, že silně zasažené kusy toho asi už příliš moc nepředvedou. Dává vám smysl selektivní sklizeň pro silně poškozené kusy a zbytek (méně zasažené) nechat ještě 14 dni dozrávat? Listů mám 6-7, květy stále ohnuté. Dále prosím o radu, zda má cenu pak takový česnek vyvazovat a sušit na provázkách (po 20 kusech), nebo je lepší rovnou stříhat cibule hodně rezavého česneku do beden a sušit v bednach. Jde o to, jak takový "rezavý" česnek, vyvěšený s natí, bude dobře vysychat a zda se ta rez nebude při sušení přesouvat dolů do cibulí a stroužků a natě nebudou značně zahnívat.
Děkuji.