Zakladatel vlákna: Veronika Kusníková | 30.03.2025
Dobrý den,
Na podzim jsem zakoupila odrůdu Havel, namorila a vysadila ke konci listopadu. Aktuálně mi nevzešlo skoro nic, hrabla jsem tedy do země a stroužky zmizely a těch pár co jsem objevila bylo už v pokročilém stádiu hniloby a rozkladu. Co jsem udělala tedy špatně když předchozí 4 roky vzchazel krásně.
Vladimír Juřík
přesně to se mně stalo kdy jsem mořil česnek v sulce asi 12 hodin
30.03.2025
Veronika Kusníková
Děkuji za Vaši odpověď, ale i předchozí roky jsem mořila 12 hodin, jak je uvedeno v návodu a bylo to bez problémů
30.03.2025
Veronika Kusníková
Děkuji za Vaši odpověď, ale i předchozí roky jsem mořila 12 hodin, jak je uvedeno v návodu a bylo to bez problémů
30.03.2025
Veronika Kusníková
Mám ješte na poli odrůdu Skalka, která byla morena stejnou dobu a ta krásně vzešla
30.03.2025
Jan Kozák
Sulka je fytotoxická, proto je třeba moření v ní zkrátit na minimální dobu, která ještě zaručuje stoprocentní účinek proti vlnovníku česnekovému. A to jsou dvě hodiny. Nikdy jsme neporovnávali, jaký čas která odrůda snese, přesto se dá předpokládat, že bude mezi jednotlivými odrůdami rozdíl. To by vysvětlovalo uvedený problém.
31.03.2025
Veronika Kusníková
Děkuji za odpověď, já totiž předchozí roky odrůdu Havel mořila vždy těch 12 hodin a vždy krásně vzešel a nestalo se mi to co letos. Ale pro další roky zkrátím dobu na dvě hodiny.
Dotaz nebo odpověď je možné přidat po přihlášení.
Vladimír Juřík Veronika Kusníková Veronika Kusníková Veronika Kusníková Jan Kozák Veronika Kusníková
Zobrazit další témataČesnek nevzešel
Zakladatel vlákna: Veronika Kusníková | 30.03.2025Dobrý den,
Na podzim jsem zakoupila odrůdu Havel, namorila a vysadila ke konci listopadu. Aktuálně mi nevzešlo skoro nic, hrabla jsem tedy do země a stroužky zmizely a těch pár co jsem objevila bylo už v pokročilém stádiu hniloby a rozkladu. Co jsem udělala tedy špatně když předchozí 4 roky vzchazel krásně.
přesně to se mně stalo kdy jsem mořil česnek v sulce asi 12 hodin
30.03.2025Děkuji za Vaši odpověď, ale i předchozí roky jsem mořila 12 hodin, jak je uvedeno v návodu a bylo to bez problémů
30.03.2025Děkuji za Vaši odpověď, ale i předchozí roky jsem mořila 12 hodin, jak je uvedeno v návodu a bylo to bez problémů
30.03.2025Mám ješte na poli odrůdu Skalka, která byla morena stejnou dobu a ta krásně vzešla
30.03.2025Sulka je fytotoxická, proto je třeba moření v ní zkrátit na minimální dobu, která ještě zaručuje stoprocentní účinek proti vlnovníku česnekovému. A to jsou dvě hodiny. Nikdy jsme neporovnávali, jaký čas která odrůda snese, přesto se dá předpokládat, že bude mezi jednotlivými odrůdami rozdíl. To by vysvětlovalo uvedený problém.
31.03.2025Děkuji za odpověď, já totiž předchozí roky odrůdu Havel mořila vždy těch 12 hodin a vždy krásně vzešel a nestalo se mi to co letos. Ale pro další roky zkrátím dobu na dvě hodiny.
01.04.2025