Diskuze

Dotaz nebo odpověď je možné přidat po přihlášení.

• Česnek nevzešel

Zakladatel vlákna: Veronika Kusníková | 30.03.2025

Dobrý den,

Na podzim jsem zakoupila odrůdu Havel, namorila a vysadila ke konci listopadu. Aktuálně mi nevzešlo skoro nic, hrabla jsem tedy do země a stroužky zmizely a těch pár co jsem objevila bylo už v pokročilém stádiu hniloby a rozkladu. Co jsem udělala tedy špatně když předchozí 4 roky vzchazel krásně.

• Vladimír Juřík

přesně to se mně stalo kdy jsem mořil česnek v sulce asi 12 hodin

30.03.2025
      • Veronika Kusníková

Děkuji za Vaši odpověď, ale i předchozí roky jsem mořila 12 hodin, jak je uvedeno v návodu a bylo to bez problémů

30.03.2025
      • Veronika Kusníková

Děkuji za Vaši odpověď, ale i předchozí roky jsem mořila 12 hodin, jak je uvedeno v návodu a bylo to bez problémů

30.03.2025
      • Veronika Kusníková

Mám ješte na poli odrůdu Skalka, která byla morena stejnou dobu a ta krásně vzešla

30.03.2025
        • Jan Kozák

Sulka je fytotoxická, proto je třeba moření v ní zkrátit na minimální dobu, která ještě zaručuje stoprocentní účinek proti vlnovníku česnekovému. A to jsou dvě hodiny. Nikdy jsme neporovnávali, jaký čas která odrůda snese, přesto se dá předpokládat, že bude mezi jednotlivými odrůdami rozdíl. To by vysvětlovalo uvedený problém.

31.03.2025
          • Veronika Kusníková

Děkuji za odpověď, já totiž předchozí roky odrůdu Havel mořila vždy těch 12 hodin a vždy krásně vzešel a nestalo se mi to co letos. Ale pro další roky zkrátím dobu na dvě hodiny.

01.04.2025
Zobrazit další témata