Dobrý den pane Kozák měl jsem dotaz na hnojení siranem . nyní jsem dával první dávku ledku s vápencem a co kdybych ke druhé dávce dál síran takže česnek by začal přijímat dusík že síranu za čtrnáct dní po ledku a nedal bych třetí dávku ledku a dodal bych i síru.Mam to zkusit nebo nedoporučujeze.Zaryval jsem svazenku ke možno koncem března nebo b dubnu přihnojení cereritem? Loni jsem v květnu zalival výluhem z dřevěného popela a palice byly o pomalu třetinu větší jak v minulých letech je možné že to bylo tím nebo že bylo příhodné počasí.Dekuji Konečný.
Jan Kozák
Z Vašeho dotazu soudím, že jste nehnojil ledkem vápenatým (15,5 % N), který považujeme za nejvhodnější, ale ledkem amonným s vápencem (27 % N). V tom případě bude příjem dusíku zpomalen a také trvat delší dobu. Asi by pak stačilo po polovině dubna dát síran amonný.
Dotaz nebo odpověď je možné přidat po přihlášení.
Jan Kozák
Zobrazit další témataHnojení siranem
Zakladatel vlákna: Jan Konečný | 29.03.2025Dobrý den pane Kozák měl jsem dotaz na hnojení siranem . nyní jsem dával první dávku ledku s vápencem a co kdybych ke druhé dávce dál síran takže česnek by začal přijímat dusík že síranu za čtrnáct dní po ledku a nedal bych třetí dávku ledku a dodal bych i síru.Mam to zkusit nebo nedoporučujeze.Zaryval jsem svazenku ke možno koncem března nebo b dubnu přihnojení cereritem? Loni jsem v květnu zalival výluhem z dřevěného popela a palice byly o pomalu třetinu větší jak v minulých letech je možné že to bylo tím nebo že bylo příhodné počasí.Dekuji Konečný.
Z Vašeho dotazu soudím, že jste nehnojil ledkem vápenatým (15,5 % N), který považujeme za nejvhodnější, ale ledkem amonným s vápencem (27 % N). V tom případě bude příjem dusíku zpomalen a také trvat delší dobu. Asi by pak stačilo po polovině dubna dát síran amonný.
31.03.2025